Glaskunst Raoul Martin

 

 

Raoul is in 1990 aan de Academie voor Toegepaste Kunsten Maastricht richting Modevormgeving en Styling afgestudeerd. Vanuit de styling heeft Raoul Martin zich verder ontwikkeld en is ook met glaskunst in aanraking gekomen.

Meester glasblazer
Na een aantal jaren te hebben samen gewerkt met de Italiaanse meester glasblazer Gerardo Cardinale is Raoul zijn werk in Tsjechië gaan maken. In het glasatelier van Borek Sipek (Ajeto). De Tsjechische glasblazers konden hem beter helpen met de realisatie van zijn ideeën.

De Ajeto collectie van Raoul Martin is geïnspireerd op het Italiaanse woord “Anello” wat simpel weg “rondje” of “ring” betekent.

Glasdraden
Raoul Martin ziet deze glascollectie dan ook als een serie vazen die de rol van “klosje garen” vertalen.
De op zeer luchtige manier om de vaasvorm gewikkelde draden laten een sterk staaltje glaskunst zien.
Op een zeer technisch hoogwaardige manier zijn
deze vazen tot stand gekomen onder de bezielende leiding van maestro Brankowski,
de man die volgens Raoul Martin kan toveren met glasdraden.

Helder als kristalGlaskunst Raoul Martin

De vazen hebben een helderheid van kristal maar zijn qua materiaalsamenstelling geen kristal. Het is een zeer speciaal glasrecept dat in de buurt van Ajeto gebruikt wordt om een bepaalde helderheid te realiseren.

De vormgeving kenmerkt zich door de organische vormen en de menselijke hand die het creatie proces heeft gestuurd. Het zijn dan ook objecten die je moet gebruiken interactief en niet alleen voor “sier” neer te zetten.

Raoul Martin.